workshops storytelling

De kracht van een goed verhaal.

De wereld is complex en levert ons een tsunami aan informatie, die niet altijd overzichtelijk aan ons wordt voorgelegd. We hebben verhalen nodig om samenhang aan te brengen in die informatie. Onze levenservaringen leveren aansprekende verhalen op die mensen direct raken. Ze bevatten levenslessen en inspiratie waar anderen aanwijzingen in kunnen vinden voor een volgende stap of zelfs een nieuwe koers op hun levenspad.

Het belang van Storytelling, verhalen vertellen, wordt door steeds meer mensen ingezien. Een goed verhaal bezit geweldige mogelijkheden, bijvoorbeeld om kennis over te dragen, een product te verkopen of het imago op te poetsen. Verhalen kunnen ook de verbindende factor zijn bij verander- of zingevingsprocessen, of bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen.

Eric schetst het landschap van story telling en hoe je het kunt inzetten. Verder legt hij uit wat een goed verhaal is en hoe je dat kunt inzetten op jouw specifieke werkgebied…en natuurlijk gaan we samen verhalen delen en oefenen. Op speelse wijze ontdekken we hoe je een goed verhaal kunt vertellen, waardoor het aan kracht wint en het mensen kan raken en verbinden.

THEMA 1

Een goed verhaal

Alle neuzen dezelfde kant uit ! Het is belangrijk dat je als teamlid weet en voelt dat er een gemeenschappelijk verhaal is wat je de ‘drive’ van de organisatie zou kunnen noemen. Door het delen van onze persoonlijke werk gerelateerde verhalen ontstaat er zicht op dat grote gemeenschappelijke verhaal.

THEMA 2

Ons verhaal

Als onze koers even wat mistig is of onze effectiviteit op een laag pitje staat dan neem ik jullie mee terug naar de verhalen die er toe doen. Verhalen over passie, ambacht, uitdagingen en overwinningen. Kortom verhalen over de liefde voor het vak die onze motor nieuwe brandstof geeft en een kompas zodat we nieuwe energie voelen om weer gemotiveerd en geïnspireerd op koers te geraken.

THEMA 3

Op verhaal komen

Drukte en verandering maken dat wij soms continu aan het bewegen zijn. Door mensen op verhaal te laten komen wordt een gelegenheid geschapen om even pas op de plaats te maken en te delen hoe we ervoor staan. We maken ruimte voor elkaars verhalen en gaan daarna op zoek naar verhalen die nieuwe energie geven.

THEMA 4

De reis van de held 2.0

Joseph Campbell ( een Amerikaanse verhalen goeroe ) ontdekte dat in talloze verhalen de rol van de held centraal staat. Hoe kunnen we jouw team verbinden met dat heldenaspect waardoor het eerstvolgende project als avontuur opgevat kan worden waarbij uitdagingen met heldenmoed tegemoet getreden kunnen worden.

THEMA 5

De reisleider

Om jouw team of organisatie te coachen of begeleiden in de hedendaagse cultuur wordt storytelling steeds belangrijker. Als leidinggevende of manager leer ik je om ‘Reisleider’ te worden zodat jij je mensen kunt inspireren en faciliteren op een manier die recht doet aan organisatie en individu. Kernwoorden zijn : Vakmanschap, verbinding, vertrouwen en inspiratie.

Geïnteresseerd in een
inspirerende workshop
van Eric van der Steen?

Neem voor informatie gerust contact op met mij.

Van verbinding naar brainstorm naar een beeld naar een idee naar een project : Inhoud met Humor door middel van Theater met een verhaal wat tegelijk oprecht en leuk is en vooral ‘ Connected ! ‘.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial